Πώς θα αισθανόσουν αν ήσουν μέρος μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπάει το χορό και το παιχνίδι, μιας ομάδας που μοιράζεται καινούργιες ιδέες, συναισθήματα; Μιας παγκόσμιας κοινότητας που αγκαλιάζει κάθε τι καινούργιο, που αγαπάει το glitter, τους μονόκερους και πάνω απ’ όλα αγαπάει ένα πλαστικό στεφάνι;

Αν είσαι χούπερ, τότε σίγουρα είσαι μέρος αυτής της υπέροχης κοινότητας, που αριθμεί χιλιάδες μέλη από τον Καναδά μέχρι και την Αυστραλία, από ολόκληρη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Κι αν δεν έχεις γνωρίσει ακόμη αυτή την παγκόσμια παρέα, τότε μπορώ να σου τη συστήσω εγώ μέσα από τις προσωπικές μου εμπειρίες, τα τελευταία 10 χρόνια που ασχολούμαι με τα πολύχρωμα στεφάνια!

Οι hoopers λατρεύουν το παιχνίδι

Και αυτό είναι προφανές! Άλλωστε το hoop στη σύγχρονη ιστορία ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι όμως για τους hoopers είναι πολλά περισσότερα πράγματα. Είναι ο πειραματισμός με το στεφάνι, με το σώμα τους, τις δυνατότητες και τα όρια του. Συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο “playtime” ως το χρόνο που αφιερώνουμε για να εξασκήσουμε ένα trick και να μπορέσουμε να το ενσωματώσουμε στη ροή των κινήσεων μας, να το τελειοποιήσουμε. Το παιχνίδι αυτό απαιτεί συγκέντρωση και χρόνο και είναι αυτό που κάνει την κίνηση του κάθε hooper μοναδική. Και όπως έχει πει και ο Αϊνστάιν, «Το παιχνίδι είναι η ανώτερη μορφή έρευνας».

Οι hoopers μοιράζονται

Όταν έχεις κατακτήσει μια καινούργια χουπο- κίνηση, σίγουρα θέλεις να το φωνάξεις από χαρά! Οι hoopers όχι απλά το φωνάζουν μέσω των social media, αλλά θέλουν να μοιραστούν και με τους υπόλοιπους πώς να κάνουν αυτή την κίνηση! Το διαδίκτυο (youtube, facebook, instagram) είναι γεμάτο με hoop tutorials από hoop tricks, flows, combinations και όλα αυτά δωρεάν! Αυτός είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, ένας τρόπος δημιουργίας μιας κοινής γλώσσας συνεννόησης. Και βέβαια είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθει κανείς καινούργια tricks!

Οι hoopers ταξιδεύουν και συναντιούνται

Σίγουρα δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να ταξιδεύεις και να ζεις καινούργιες εμπειρίες να γνωρίζεις ανθρώπους, διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Ειδικά όταν ταξιδεύεις με το στεφάνι σου για να συναντήσεις άλλους hoopers! Τα hoop conventions και hoop retreats είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και την Αυστραλία. Συνήθως διαρκούν από 2 έως 5 ή και 7 ημέρες και είναι γεμάτα με hoop workshops αλλά και διάφορες δραστηριότητες, εκδρομές, parties, jams και σίγουρα πολλή διασκέδαση! Σε αυτές τις συγκεντρώσεις μπορείς να γνωρίσεις hoopers από τη διεθνή κοινότητα, να μάθεις καινούργια tricks, να δεις υπέροχα hoop shows και να κάνεις καινούργιους φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το hoop dance!

Οι hoopers γίνονται ακόμη περισσότεροι

Κάτι που ξεκίνησε από λίγους ανθρώπους κυρίως στην Αμερική, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν η καθεμία το δικό τους hoop dance group στο facebook, ενώ το Ευρωπαϊκό group αριθμεί περίπου 2.000 μέλη. Αλλά και στη διεθνή κοινότητα, υπάρχουν εκατοντάδες group για hoopers από διάφορες χώρες, για hoopers διαφορετικών ηλικιών, groups ειδικά για tutorials ή για εξοπλισμό.

Στοιχεία για την κοινότητα hoopers

– Το Hoopdance Europe, είναι το μεγαλύτερο facebook group για του hoopers στην Ευρώπη.
– Αν θέλεις να μάθεις καινούργιες κινήσεις και δεν έχεις χρόνο να έρθεις στα μαθήματα του Hoop it! τότε μπορείς να πάρεις έμπνευση από τα Hoop Tutorials Hoop it! στο youtube.
– Στο group του Hoop it! στο facebook, μπορείς να βρεις κι άλλους hoopers στην Ελλάδα
– Αυτό είναι ένα website αφιερωμένο αποκλειστικά στα hoop tricks. Εδώ μπορείς να βρεις τα links για hoop tutorials που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
– Σε αυτήν εδώ τη σελίδα μπορείς να βρεις όλα τα προγραμματισμένα Hoop Conventions & Retreats για το 2020

Το ήξερες;
Το group Infinite Circles Community είναι το μεγαλύτερο facebook group για hoopers παγκοσμίως και αριθμεί περίπου 30.500 μέλη